Läget

Riviera Strand ligger i nordöstra delen av Båstad, ca en kilometer utanför centrum. Tillräckligt centralt för att vara bekvämt nära och samtidigt lugnt och avskilt vid Malens strandskog. I centrum finns det gott om butiker, kaféer, restauranger och nattklubbar samt ett tennismuseum. Från Riviera Strand har du även nära till det nya handelsområdet Entré Båstad med bland annat stormarknad, saluhall, fiskaffär, sportbutik och affär med biltillbehör.

Båstad är beläget allra högst upp i nordvästra Skåne, på Sveriges vackraste halvö Bjäre, där samhället omges av hav till tre fjärdedelar. Båstad är idag känt som nöjesmetropol och de internationella tennisturneringarna som spelas varje sommar. Orten har cirka 5 000 bofasta invånare, men sommartid besöks den av flera 100 000 personer.

Bjärehalvön har ett omväxlande och mycket vackert landskap med dramatiska bergsformationer, böljande ängar och direkt närhet till havet. Halvön erbjuder unika möjligheter till ett rörligt friluftsliv, härliga bad och fina natur- och kulturupplevelser. Det är ett perfekt ställe för en aktivitetsfylld semester med golfbanor av hög klass, vandring och cykling samt vattensporter som kitesurfing, segling och surfing. Och tennis förstås. Varje år besöks Bjärehalvön av cirka 1,2 miljoner turister.

Att ta sig till och från Båstad är enkelt. Ängelholm/Helsingborgs flygplats ligger knappt 25 km från orten. Härifrån flyger du direkt till Stockholm (både Bromma och Arlanda), Visby, Mora, Åre/Östersund och Alicante. Det finns även tåg- och regionbussförbindelser. Från och med 2015 står den nya järnvägsstationen klar från vilken du reser snabbare söderut tack vare den nya tunneln genom Hallandsås. Med bil tar du dig enkelt till E6:an där du har 100 km till Malmö, 170 km till Göteborg och 200 km till Jönköping.